Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Штаб Януковича порівняв Ющенка з Геббельсом

Четвер, 7 жовтня 2004, 15:42
Львівський штаб кандидата у президенти Віктора Януковича вважає, що "наступним кроком "Нашої України" буде державний переворот".

Про це йдеться у заяві штабу, яку оприлюднив у четвер керівник штабу Олексій Радзієвський, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

"Наша схвильованість має підґрунтя, адже наші політичні опоненти на теренах Львівщини здійснюють кроки з метою ескалації напруження у суспільстві", -- підкреслив Олексій Радзієвський.

Як доказ штабісти Януковича наводять "громадські безладдя з погрому складу" агітаційної продукції, влаштовані депутатами-"нашоукраїнцями" в київському "Експоцентрі".

При цьому штаб Януковича цитує слова лідера Слов'янської партії Базилюка, який раніше неодноразово заявляв про підтримку Януковича, і взяв на себе відповідальність за друк антиющенківських листівок.

"Ющенко і його молодчики, що розперезалися, провели першу репетицію скинення законної влади у країні шляхом насильницького перевороту. Ще Геббельс говорив, що неправда повинна бути дивовижною, щоб у неї повірили. За цим рецептом і діє Ющенко. Він звинувачує у власних гріхах свого супротивника тим нахабніше і безапеляційніше, чим грубіше і відкритіше бреше сам і порушує закон", - цитує штаб слова Базилюка.

Також штабісти Януковича нагадують слова керівника штабу Ющенка Олександра Зінченка, де він не виключав перемоги свого кандидата вже в першому турі президентських виборів.

"Ми є напередодні тих подій, що можуть серйозно вплинути на кампанію", – заявив він. Тепер вже відомо, що саме він мав на увазі.

"Ми заявляємо: у діях "нашоукраїнців" простежується аналогія з політикою нацистської партії у Німеччині початку 30-х років минулого століття", - говорить облштаб Януковича.

"Для того, щоб забезпечити прихід Гітлера до влади, штурмові загони нацистів громили друкарні й газети своїх ідеологічних супротивників", - нагадують вони.

Також штаб Януковича згадує слова Юлії Тимошенко та Давида Жванії, що в Україні можливий грузинський сценарій, та заклики керівника облштабу Ющенка Петра Олійника про створення загонів самооборони, до акцій непокори.

Львівський облштаб Януковича, "усвідомлюючи реальну загрозу національній безпеці", закликає громадян бути "пильними та не піддаватися на провокації".

В той же час депутат-"нашоукраїнець" Олекса Гудима спростував заяву штабу опонента і наголосив, що "жодних дій, які б могли вивести людей на вулиці та призвести до масових акцій непокори, збурення населення, "Наша Україна" не застосовує".

Водночас він наголосив, що до збурення закликають якраз ті агітки, які намагалися вилучити "нашоукраїнці".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування