Зінченко залишить своє місце в Раді "Нашій Україні"

Вівторок, 1 лютого 2005, 12:04
Олександр Зінченко планує найближчим часом скласти повноваження заступника голови Верховної Ради і депутата, щоб розгорнути активну роботу на новій посаді.

Про це він сказав в інтерв'ю "Україні молодій".

На питання, чи займе його місце "нашоукраїнець", чи його віддадуть СДПУ(о), Зінченко зазначив, що посада віце-спікера "давно вже вийшла за межі якоїсь "квотності".

"Тому "Наша Україна" абсолютно матиме рацію, коли висуватиме претензії на збереження посади заступника голови Верховної Ради. Якщо почнеться конкуренція з представниками інших політичних сил, то це — предмет відкритої дискусії", - додав він.

Водночас Зінченко не став називати ім'я свого бажаного наступника, зазначивши, що слід спершу спитати в цієї людини.

Зінченко висловив переконання, що після переходу великої групи "нашоукраїнців" у виконавчу владу, ющенківська більшість у парламенті не стане такою сірою, як путінська в Держдумі. "Ми зможемо дати доступ до "повітря" людям, які досі вважалися "лавою запасних" чи "другим ешелоном", - зазначив він.

Щодо розподілу місць у владі, то Зінченко зазначив, ніякого "пакета" в старому кадровому змісті цього слова не існує.

"Немає тих квотних механізмів, за яких вираховували десяті й соті частки ваги тих чи інших посад, хто кому скільки винен тощо. Це абсолютно неприйнятно й неможливо за нових умов", - додав він.

За його словами, за президента Ющенка, якщо "людина хоче й може працювати, вона повинна працювати", "партійність відійде на другий план, а наперед вийде професійність".

Зінченко також повідомив, що зміни торкнуться і горизонталі влади. Зокрема, деякі міністерства будуть доповнені 3-4 спеціальними комісіями.

Зінченко відзначив, що досвід таких комісій вже мають Сполучені Штати, Франція і Німеччина. До них мають входити законодавці, представники виконавчої влади, експерти, представники партій, інші представники громадянського суспільства.

"За участю таких людей згадані комісії в максимально відкритому режимі сформують потреби суспільства до змін, скажімо, у військовій галузі", - сказав Зінченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування