Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко зустрінеться з Бушем на саміті НАТО

Середа, 2 лютого 2005, 19:07
22 лютого президент України Віктор Ющенко прибуде в штаб-квартиру НАТО для зустрічі на найвищому рівні з президентом США Джорджем Бушем та лідерами Альянсу.

Про це агентству Reuters
повідомило джерело в НАТО.

Джерело повідомило, що українська сторона попросила про зустріч на вищому рівні в рамках Комісії НАТО-Україна під час першого візиту Буша до Європи після його інавгурації на другий президентський термін.

"НАТО схильна сказати "так", - повідомило джерело.

Як відомо, НАТО перенесла зустріч на рівні міністрів з Україною, що мала відбутися в грудні, у зв'язку з нечесним та непрозорим проведенням президентських виборів в Україні на користь Януковича.

Як повідомляє агентство, "чоловік, який претендує на посаду міністра закордонних справ" у новому уряді, сказав у вівторок, що він "хотів би, щоб Ющенко добивався членства як в ЄС, так і в НАТО", не виключивши, що це може образити Росію.

Зазначаючи, що Україною офіційно було проголошено стратегічною метою вступ у НАТО, агентство нагадує, що торік екс-президент Леонід Кучма вилучив відповідне формулювання з військової доктрини "у відповідь на критику Заходу про порушення прав людини й корупцію".

Разом з тим, Reuters посилається на слова колишнього міністра закордонних справ Бориса Тарасюка: "Мені важко уявити, що нова адміністрація відступила б від більш ранньої мети (вступу у НАТО)".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування