Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко несподівано нагрянув до тюрми з перевіркою

Середа, 9 лютого 2005, 09:52
Президент України Віктор Ющенко переконаний, що нова влада має подумати про гуманізацію виправних закладів.

Про це Ющенко заявив під час позапланового відвідування виправно-трудової колонії №71 у Коростені Житомирської області у вівторок ввечері, повідомляє його прес-служба.

"Сучасна виправна система озлоблює людину на суспільство і не сприяє її виправленню", - сказав Ющенко.

На його думку, "мета пенітенціарної системи - не принизити людську гідність, а допомогти людині збагнути, що свобода є найбільшою цінністю, аби вона більше ніколи не оступилася".

Ющенко поспілкувався з адміністрацією закладу та із засудженими, ознайомився з умовами їх утримання.

Спілкуючись із президентом, засуджені розповіли про незадовільні побутові умови, такі як недостатнє освітлення та неможливість дотримання норм особистої гігієни, та приниження з боку адміністрації.

Зокрема, вони просили президента сприяти скасуванню обмежень на передачі від родичів та на кількість дозволених побачень. У цій колонії утримуються 1361 засуджених, які скоїли повторні злочини.

Президент дав доручення голові облдержадміністрації Житомирської області Павлу Жебрівському разом із місцевою владою розібратися з наведеними фактами і зробити необхідні висновки.

Ющенко пообіцяв, що найближчим часом зустрінеться з керівництвом державного департаменту України з питань виконання покарань, аби обговорити подальше функціонування пенітенціарної системи.

Президента супроводжував також голова Ради нацбезпеки Петро Порошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування