На "Криворіжсталь" вже є нові покупці

Середа, 9 лютого 2005, 10:16
Металургійні компанії Mittal Steel, Arcelor та US Steel розглядають можливість участі в торгах за "Криворіжсталь".

Про це повідомляється у статті "Сталеливарні групи збираються взяти участь в торгах за український комбінат", опублікованій в британській газеті "Файненшл Таймс", переклад якої подає українська служба Бі-Бі-Сі.

Газета зазначає, що інтерес цих фірм з'явився по тому, як прем'єр України Юлія Тимошенко наказала Фонду держмайна України скасувати незаконні рішення, пов'язані з приватизацією комбінату "Криворіжсталь".

Газета нагадує, що комбінат продали минулого року українським підприємцям за 800 мільйонів доларів, в той час як було відхилено пропозиції закордонних підприємців, що сягали 1,5 мільярда доларів.

Автор статті також додає, що, як очікується, буде переглянуто низку інших, менших за розмірами приватизацій, які були вигідні союзникам попереднього уряду.

"ФТ" посилається на слова новообраного президента України Віктора Ющенка, котрий сказав у понеділок, що від перегляду сумнівних приватизаційних оборудок очікується зібрати 25 мільярдів гривень.

При цьому видання вказує, що директор брокерської компанії Drаgon Capital Томас Фіала вважає, що вартість "Криворіжсталі" має сягнути, принаймні, трьох мільярдів доларів.

"ФТ" цитує також міністра фінансів України Сергія Терьохіна, який сказав, що в цьогорічному бюджеті уряду не вистачатиме 32 мільярдів гривень.

Газета зазначає, що план Юлії Тимошенко може зіштовхнутись з перешкодами, оскільки нинішні власники комбінату збираються рішуче захищати контроль над ним у суді.

"ФТ" також повідомляє, що прем'єр Тимошенко збирається розпочати переговори зі Світовим банком і Міжнародним валютним фондом з приводу програми позик, пов'язаних з економічними реформами.

Обидві установи, пише "ФТ", припинили надання позик минулого року через непрозорість податкової політики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування