Зінченко вважає, що Інтеру слід займатись більш серйозними речами

Середа, 9 лютого 2005, 15:03
Держсекретар Олександр Зінченко спростовує заяву редактора новин каналу "Інтер" Олексія Мустафіна про те, що нова влада упереджено ставиться до його телеканалу.

Зінченко назвав дії Мустафіна "спробою шукати нові форми існування в новому інформаційному стані", повідомляє ІМІ з посиланням на "Подробності".

На думку Зінченка, "якщо компанія явно спізнилася у своїй ході до сучасного інформаційного простору, то йде пошук винного", замість того, щоб шукати своє місце.

На думку Зінченка, "гра в ображених не дуже підходить серйозній, провідній компанії на цьому ринку". "Потрібно займати більш серйозну позицію", - вважає він.

Зінченко відзначив, що журналісти "весь час бувають із президентом, вони були в Польщі, вони були в інших областях". І якщо з президентом їздять 12-14 журналістів, це не означає, що "Інтер" має їздити в кожну поїздку.

Він наголосив, що нова влада демонструє відкритість. Про це, за його словами, свідчить "велика кількість зустрічей з журналістам, прес-конференції, змістовні повідомлення про роботу центральних органів влади".

На думку Зінченка, у цьому питанні "влада випереджає всі попередні влади".

Як прокоментував ситуацію директор ІМІ Сергій Таран, сам факт такого значного розголосу щодо інтерв'ю Мустафіна свідчить, що увага до проблем медіа в Україні дуже гостра, і що ставлення до них з боку нової влади є якісно відмінним від того, що спостерігалося у період Кучми.

Як відомо, Мустафін раніше заявляв, що нова влада ставиться упереджено до Інтера, бо не дала акредитацію його журналістам під час візиту Ющенка до Страсбурга та першого засідання прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Читайте також:

Речник Ющенка каже, що цензури щодо "Інтера" не було і не буде

"Інтер" скаржиться на цензуру з боку влади Ющенка?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування