Суркіси займаються "Динамо" собі в збиток

Середа, 2 березня 2005, 18:04
Президент "Динамо" (Київ) Ігор Суркіс стверджує, що його клуб є збитковим.

"Скажу прямо, "Динамо" (Київ) у нашій країні – це абсолютно збитковий проект, що вимагає постійних й істотних інвестицій. А виходить, це не бізнес, що дозволяє заробляти гроші", - зазначив Суркіс в інтерв’ю виданню "Українська газета".

Водночас, за даними сайту "Чемпіон", команда заробила за останні роки лише футболом понад 100 мільйонів доларів.

Зокрема, з 1996 по 2004 прибуток команди за участь в Лізі чемпіонів склав майже 40 мільйонів євро, а за продаж футболістів Шевченка, Реброва, Каладзе, Максимова, Калитвинцева, Лужного – близько 60 мільйонів доларів.

Окрім того, на контракті в "Динамо" знаходиться близько 100 футболістів, які курсують по орендах по різних командах.

Також у "Динамо" існує низка потужних спонсорів, які, на відміну від "Шахтаря", на офіційному сайті "Динамо" не представлені.

Крім того, відомо, що з 1993 по 2000 роки Кабміном та Верховною Радою було прийнято цілий ряд постанов, за якими ФК "Динамо" виділялися різні дотації, звільнювався клуб від сплати податків та зниження митних стягнень.

Раніше Ігор Суркіс казав, що бюджет клубу кожного року складає від 20-30 мільйонів доларів.

За даними Державної податкової адміністрації України, у 2003 році АТ ФК "Динамо" сплатило податків на суму в 2,5 мільйони гривень, а цього ж року олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова внесла податків на суму більш ніж в один мільйон гривень...

За матеріалами сайту "Чемпіон"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування