Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коли Ющенко спілкується з людьми на Банковій, працюють "шпигуни"

П'ятниця, 25 березня 2005, 10:34
Віктора Ющенка після того, як він став президентом, охороняти стало складніше.

Про це сказав керівник Управління державної охорони, екс-охоронець Ющенка Петро Плюта в інтерв'ю "Україні молодій".

За його словами, він працював з Ющенком кілька років, "і за такий час призвичаївся до його стилю життя й спілкування з людьми".

"Тому мені вдавалося й самому забезпечувати його безпеку, наскільки це можливо, й організовувати тих людей, які нам допомагали при охороні. А зараз, коли Ющенко став президентом, охороняти його стало ще складніше".

"Адже його прагнення бути серед людей не змінилося, і доводиться так перелаштовувати свою роботу – аби, з одного боку, забезпечити охорону і водночас, щоб це не впадало людям в очі, щоб вони не ображалися ні на нас, ні на президента", - додав Плюта.

Однак він наголосив, що Управління держохорони гарантує Ющенку безпеку. "Можете бути абсолютно певні, що ми гарантуємо безпеку президента".

Петро Плюта сказав, що охорона з розумінням ставиться до людей, які збираються під секретаріатом президента і з якими спілкується Ющенко.

"Якщо вони вже дійшли до президента, то це ж, мабуть, пройшли всіх і все, зверталися до всіх можливих начальників на нижчому рівні, але там не склалося. І вся надія залишається на Віктора Андрійовича"

На питання, чи можливий замах на Ющенка з такого натовпу, Плюта сказав: "Наші люди непомітно працюють серед тих, хто приходить на такі зустрічі, під той же президентський секретаріат".

"Це, до речі, цілком законно, так що не подумайте, що ми тут щось порушуємо", - додав він.

Плюта також розповів, що вони намагаємося "звести до мінімуму" перекриття вулиць під час проїзду Ющенка.

"З одного боку, рух для автомобілів влади зараз не перекривають. Але по маршруту, наприклад, президента, виставляють працівників ДАІ, і вони зупиняють рух тільки на момент безпосереднього проїзду".

"Тобто щойно регулювальник на перехресті бачить, як наближається кортеж метрів за сто, як піднімає жезл і дає іншим автомобілям сигнал зупинитися. А вже через якусь мить рух поновлюється".

"До речі, "пробки" виникають не так через проїзд кортежів, а насамперед через брак транспортних стоянок та парковок", - додав він.

На питання, що змінилося у системі охорони порівняно з часами Кучми, Плюта сказав: "Функції наші зараз трохи змінилися — більше демократії й відкритості передбачають і зміну в підходах до охорони, зміщення деяких акцентів... Президент нам поставив чітку вимогу: охорона повинна охороняти, але так, щоб це не заважало людям".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування