Томенко відбере в Омельченка Палац спорту?

П'ятниця, 4 березня 2005, 13:22
Підготовка "Євробачення" саботується на рівні чиновників, чиї комерційні структури хотіли б отримати більші прибутки від цього конкурсу.

Про це заявив на прес-конференції у п'ятницю віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань Микола Томенко.

"Якщо чиновники кажуть, що хтось десь там саботує, то саботують вони", - підкреслив Томенко, додавши, що за кожним чиновником стоїть якась "обрана" комерційна структура, яка через владу отримувала вигідні контракти.

Тепер, на думку Томенка, ці структури не задоволені оголошеними новою владою намірами провести конкурс "Євробачення" "на принципах здешевлення".

"Не можуть ціни на "Євробачення" бути в 10 разів вищі, ніж для російських гастролерів", - підкреслив Томенко.

Віце-прем'єр наголосив, що "по уряду і Мінфіну немає жодних проблем", але уряд свідомо витримує паузу, бо "залишилась проблема, щоб по дорозі від однієї до іншої структури гроші не загубилися". Він також повідомив, що "все фінансування буде йти через НТКУ".

Томенко навів приклад, що для підготовки "Євробачення" йому "пропонували скинути 31 мільйон гривень (закладених в бюджеті на проведення конкурсу) на одну структуру, і вона зробить все під ключ".

Разом з тим, Томенко повідомив, що уряд готовий до запланованого 31 мільйона гривень додатково виділити ще 36 мільйонів гривень. Крім того, на додаток до бюджетних 67 мільйонів очікується залучити ще "до 50 мільйонів гривень від рекламного і комерційного фінансування".

"Якщо протягом наступного тижня буде проблема з туроператорами, готелями тощо, ви побачите не лише звільнення людей, а й відкриття кримінальних справ", - пригрозив Томенко.

Він також підкреслив, що коли у п'ятницю на нараді в Київській міській держадміністрації не буде остаточно розв'язано питання з підготовкою Палацу спорту до проведення конкурсу, він ініціюватиме "повернення в державну власність Палацу спорту", з тим щоб уряд міг призначити туди директора, який і підготує концертний майданчик до конкурсу.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування