Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колишнє обленерго Григоришина впіймали на меблях

Середа, 9 березня 2005, 14:27
Компанія "Запоріжжяобленерго" незаконно отримала майже 13 мільйонів гривень як відшкодування податку на додану вартість.

Про це заявила аудиторська фірма "БІАНА-АБ", яка проводила перевірку діяльності "Запоріжжяобленерго", повідомляє Німецька хвиля.

Аудитори почали перевірку на прохання спостережних рад восьми енергопостачальних компаній.

Виявилося, що впродовж двох років три спеціально створені приватні підприємства від імені ВАТ "Запоріжжяобленерго" уклали договори з двома американськими компаніями на постачання побутових товарів.

Вартість меблів та тканин, які таким чином були придбані, сягала майже 77 мільйонів гривень.

"За рахунок цих експортних операцій підприємство безпідставно отримало відшкодування податку на додану вартість. Збитки бюджету, таким чином, склали майже 13 мільйонів гривень", – сказано в офіційному прес-релізі аудиторської фірми "БІАНА-АБ".

Проте, за інформацією аудиторів, фірми, які брали участь у виконанні контрактів, ніколи не надавали податківцям жодної звітності та не сплачували податків. Після податкової перевірки справу несанкціонованої діяльності "Запоріжжяобленерго" розглядатимуть правоохоронці.

Значна частка "Запоріжжяобленерго" належить державі.
Раніше "Запоріжжяобленерго" належало до підконтрольних Костянтину Григоришину. Пізніше його пов'язували з Віктором Пінчуком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування