Ющенко передав Бундестагу прохання учасників помаранчевої революції

Середа, 9 березня 2005, 16:09
Президент Віктор Ющенко просить підтримки у німецького парламенту, щоб спростити візовий режим для українських студентів, журналістів, митців та бізнесменів.

"Переможці помаранчевої революції показали, що вони почувають себе європейцями і хочуть спілкуватися з іншими європейськими народами", - сказав Ющенко, виступаючи у середу в німецькому Бундестазі.

"Я звертаюся до вас від їх імені, шановні парламентарі, і через вас до німецького народу: зрозумійте і підтримайте українську молодь, студенів, журналістів, митців, бізнесменів у їх прагненні до спілкування! Я звертаюся до вас підтримати лібералізацію візового режиму для цих категорій українців", - сказав Ющенко.

Після цих слів українського президента частина депутатів Бундестагу почала аплодувати.

Як відомо, зараз у Німеччині триває скандал, пов'язаний з тим, що міністр закордонних справ Йошка Фішер у 2000 році дозволив спрощене отримання віз, через що до ФРН збільшилася хвиля нелегалів із України.

Тому Ющенко додав: "Шановні друзі, я хочу чесно дивитися вам у вічі! І тому для мене варто сьогодні піднімати це питання в стінах парламенту".

Під час виступу в Бундестазі Ющенко неодноразово підкреслював, що Україна має належати до європейських структур.

"Українці були, є і будуть невід'ємною складовою європейської сім'ї народів. Я в цьому переконаний", - сказав він. Німецькі депутати знову зааплодували, на що Ющенко відповів: "Данке шьон".

Він висловив сподівання, що "мої слова про наш спільний шанс завершити європейське єднання будуть у цій країні почуті".

Під час виступу в Бундестазі Ющенко подякував Німеччині за підтримку під час помаранчевої революції.

"У вирішальні моменти революції ви зібралися з помаранчевою символікою", - сказав Ющенко, звертаючись до німецьких депутатів.

"Помарачневі фото з Бундестагу пролетіли всю Україну, зворушили серця мільйонів громадян. Це була крапля самої важливої допомоги, на яку в ті часи потребувала Україна, і ви її зробили", - додав він.

Його виступ знову було перервано оплесками.

"Українська правда", Берлін


Поїздка журналіста "Української правди" організована за сприяння Міжнародного фонду "Відродження"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування