Уряд вибив 4 закони, Литвин попросив у комуністів мішок цукру

Середа, 6 липня 2005, 16:49
За середу парламент ухвалив чотири закони в цілому і три в першому читанні із пакету необхідних для вступу України до Світової організації торгівлі.

Про це повідомив журналістам віце-прем'єр Олег Рибачук.

В цілому були прийняті закони про захист інтелектуальної власності; про аудиторську діяльність; про деякі питання ввезення на митну територію України транспортних засобів та про розвиток автомобільної промисловості України – у частині скасування умов локалізації.

За основу було прийнято закон щодо експортного мита на насіння деяких видів олійних культур; про скасування заборони експорту брухту чорних металів та зміни до закону про банки і банківську діяльність щодо філій іноземних банків.

Водночас, парламент відмовився прийняти чи розглянути низку законопроектів.

Так, парламент не підтримав законопроект про державне регулювання виробництва й реалізації цукру, необхідний для вступу України до Світової організації торгівлі.

Під час розгляду питання комуніст Юрій Саломатін уніс до ложі уряду мішок цукру.

За його словами, один завод передав два мішки цукру для прем’єра та автора законопроекту, який "нищить цукрову галузь". Однак оскільки автора проекту не було в залі, то він запропонував передати другий мішок спікеру, "чия партія колись називалася аграрною".

На що Володимир Литвин відповів: "мішок передайте обов'язково, ми його передамо в дитячий будинок".

Опозиція під час розгляду питань блокувала трибуну. У залі нічого не було чутно через сирену. Спікер Литвин попросив депутатів відключити їх, тому що вони згубно впливають на здоров'я. "Своє здоров'я не шкодуєте, так пошкодуйте інших", - сказав він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування