Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щоб не було на виборах каруселей, тепер перевірятимуть і місце народження

Понеділок, 1 серпня 2005, 14:59

Для проведення парламентських виборів 2006 року необхідно вдвічі більше коштів, ніж для проведення президентських виборів 2004 року.

Про це заявив голова Центвиборчкому Ярослав Давидович у понеділок у Києві.

За його словами, на даний час складено попередній кошторис на проведення парламентських виборів 2006 року і найближчим часом його буде спрямовано в Міністерство фінансів, щоб витрати були враховані в держбюджеті на 2006 рік.

Голова ЦВК також відзначив, що поки це всього лише попередній кошторис, оскільки невідомо, скільки партій буде брати участь у виборах, а також низка інших факторів.

Давидович повідомив, що в регіонах робочі групи вже приступили до складання списків виборців. Він відзначив, що складання списків буде завершено до жовтня, а потім у них будуть вноситися поточні зміни.

Голова ЦВК заявив, що комісія досягла попередньої домовленості з ОБСЄ про виділення технічної допомоги для складання реєстру виборців.

За його словами, у рамках цієї допомоги в регіонах буде виділено 27 серверів, а також два сервери для ЦВК.

Давидович повідомив, що в списках виборців вводиться нова графа "місце народження", що дозволить більш точно ідентифікувати виборця і не допустити його повторного включення до списків. Ці списки, за його словами, стануть першим етапом для складання реєстру виборців.

Відповідно до закону про вибори народних депутатів, виборча кампанія починається за 120 днів до дня виборів, тобто наприкінці листопада.

За рамки виборчої кампанії винесено складання списків виборців, а також формування виборчих блоків політичних партій.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування