Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку радять дружити з Пінчуком, щоб наблизитися до Європи?

Середа, 3 серпня 2005, 16:52

Зять екс-президента, бізнесмен Віктор Пінчук докладає великих зусиль, щоб наблизити Україну до ЄС.

Про це йдеться в статті німецької газети Die Presse, переклад якої наводить ІноПреса.

Як пише видання, одним із завдань неурядової організації YES – Yalta European Strategy, заснованої Пінчуком, є зближення України з ЄС.

Крім того, за словами журналістів, "мільярдер за останній рік багато чого домігся особисто для себе: для європейців він став одним з головних контактних осіб в Україні".

Ще одним доказом того, що Пінчук намагається наблизити Україну до Європи, на думку видання, є організована ним конференція на тему перспектив вступу України до ЄС за участі низки відомих європейських політиків.

"Він як українець бачить майбутнє своїх дітей у цій країні і хоче, щоб учасники конференції стали лобістами України", - цитує Пінчука видання.

Як відзначає газета, під час засідання учасники конференції одноголосно заявили, що, "незважаючи на "помаранчеву" революцію, яка успішно відбулася в Україні минулої осені, шанси України стати членом ЄС гірші, ніж були раніше".

На конференції були присутні Мішель Рокар, колишній французький прем'єр, Стівен Байерс, екс-міністр транспорту Великобританії, а також Борис Нємцов, колишній віце-прем'єр Росії, нині – радник президента України Віктора Ющенка.

Були також представники Європейської комісії і Європарламенту, а також члени українського уряду.

Як пише видання, "радник українського президента з питань європейської інтеграції Григорій Немиря" (насправді він є радником прем’єра Юлії Тимошенко) відзначив, що "ЄС не дасть зелене світло" Україні найближчим часом.

Немиря також вказав на те, що європейські країни після провалених референдумів у Франції та в Голландії знаходяться "у фазі роздумів", у той час як Україна знаходиться "у фазі дій". "Поєднати ці різні фази важко", - додав він.

За підсумками конференції, як пише видання, її учасники порадили українській владі здійснити затверджений урядом план дій, "у першу чергу, не заради бажаного вступу до ЄС, а тому, що Україні потрібні реформи".

"І вони рекомендували українському уряду заводити друзів у Європі", - відзначають журналісти, додаючи, що Пінчук "трохи наблизився до цієї мети, організувавши цю конференцію".


"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування