Тимошенко придумала, як за два тижні зробити цукор по 3 гривні

Субота, 6 серпня 2005, 17:31

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що найближчим часом уряд затвердить державну програму по розвитку цукрової галузі.

"Ми, насамперед, створили робочу групу з представників уряду і представників виробників цукру. Вона почне працювати з понеділка", - сказала Тимошенко на прес-конференції після зустрічі з вітчизняними виробниками цукру в суботу в Києві.

За її словами, протягом 10 днів робоча група підготує спільний організаційний план дій і проекти документів. Через 10 днів уряд розгляне програму і вона буде затверджена, і якщо в цьому є необхідність, програма буде винесена на розгляд Верховної Ради, сказала прем'єр.

Вона також повідомила, що вітчизняні цукровиробники запропонують їй кандидатуру на посаду радника прем'єр-міністра з питань цукрової галузі, "щоб постійно був діалог". Тимошенко думає, що буде створено і громадську раду, з якою уряд буде постійно консультуватися.

Прем'єр також пообіцяла, що уряд буде погоджувати свої дії з асоціацією цукровиробників і з Міністерством аграрної політики. "Уряд з цього моменту стає хорошим партнером усіх, хто працює в цукровій галузі", - сказала вона.

За словами прем'єра, учасники зустрічі прийшли до висновку, що існуюча роздрібна ціна на цукор більш 5 грн. за кілограм - це "не ціна виробників", а "ціна спекулянтів, що грають сьогодні на певній кон'юнктурі ринку".

Тимошенко повідомила про досягнуту домовленість виробити таку модель, щоб "повний рік була нормальна стабільна ціна на цукор і щоб вона не коливалася, щоб вона не змушувала нервувати ні виробників цукрової галузі, ні суспільство, що купує цукор дорожче, ніж власне пропонує світовий ринок".

Відповідаючи на питання про рівень ціни на цукор, Тимошенко назвала цифру 3,1-3,2 грн. за 1 кг. На уточнююче питання, коли ж це буде, вона відповіла: "Максимум два тижні".

Крім того, прем'єр пообіцяла повернути Інституту цукрової промисловості будинок на вулиці Лютеранській у Києві.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування