Після революції українці масово тікають до Росії

Неділя, 7 серпня 2005, 13:39

Ріст числа громадян України й держав Середньої Азії, що залишаються в Росії як мігранти, може бути пов'язаний з наслідками "кольорових революцій" у ряді держав СНД.

Таку думку висловив директор російського Інституту країн СНД Костянтин Затулін в інтерв'ю "Інтерфаксу".

"Те, що з України до нас зараз їдуть під враженням від усього що сталося (у грудні минулого року), - це безумовно", - заявив Затулін.

За даними Федеральної служби державної статистики (ФСДС), за перші п'ять місяців поточного року міграційний приріст (різниця між кількістю громадян іноземних держав, що приїхали й виїхали) збільшився в порівнянні з аналогічним періодом минулого року в 6,5 разів.

"Люди, звичайно, стурбовані стабільністю в місці свого проживання. Тому міграційний ефект "кольорових революцій" не виключається", - пояснив Затулін.

"Я передбачаю, що нас очікує взимку поточного року приплив мігрантів саме з України", - продовжив він.

Для цього, на його думку, можуть з'явитися економічні причини. "Темпи росту економіки України впали втричі порівняно з минулим роком", - сказав він.

"І цілком можливо, що взимку у зв'язку з газовими проблемами у країні може розвинутися економічна криза, що торкнеться ряду великих підприємств", - пояснив експерт.

"Колективи цих підприємств разом або поодинці, скоріше за все, будуть шукати собі притулок у Росії", - припустив він.

По даним ФСДС, міграційний приріст у Росії за січень-травень поточного року склав майже 42 тис. чоловік, у той час як за той же період минулого року він становив менш 6,5 тис. чоловік.

Зокрема, за п'ять місяців поточного року в Росії залишилися 20,5 тис. громадян Казахстану (торік - лише 4 тис.), майже 7 тис. громадян України (торік - 1,7 тис.), 6,3 тис. громадян Киргизії (торік - 1,6 тис.).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...