Ющенка і Тимошенко обіцяють не випускати з дач до виборів

Понеділок, 8 серпня 2005, 17:22

Група пікетників, що вимагають надати їм земельні паї в околицях Києва, блокували транспортний рух в районі державної дачі президента Віктора Ющенка у Кончі-Заспі.

Про це повідомляє кореспондент каналу НТН.

Причиною блокування траси, якою їздить президент, за словами пікетників, є те, що під час ліквідацій та злиття радгоспів, у яких вони працювали, було порушено право на отримання паю.

Місяць тому Ющенко доручив Держкомзему розібратися із цією ситуацією, проте селяни заявляють, що президентське доручення не лише не виконується, але і навпаки, їхню землю вже роздають іншим особам.

За словами колишніх працівників радгоспу "Совки", урядовці їм брешуть і пропонують землю в чужих громадах чи в межах Києва. "Насправді, їм потрібно тільки своє", - зазначають вони.

Як повідомляє кореспондент, у понеділок між восьмою та дев’ятою годинами ранку кілька десятків учасників акції гуляли по пішохідному переходу. За його словами, міліція не втручалася, "бо завдяки використаній демонстрантами тактиці їх неможливо було розігнати".

Селяни стримували рух транспорту півгодини, проте коли автомобільна пробка витягнулася на кілька сотень метрів, організовано та швидко звільнили проїжджу частину.

За словами кореспондента, прем’єр-міністру Юлії Тимошенко, яка також їде на роботу цією дорогою, довелося об’їжджати пікетників.

Мітингувальники розбили також наметове містечко, вимагаючи, щоб до них вийшов президент. Натомість до них підійшла лише людина із президентської канцелярії.

За словами журналіста, представники Держкомзему скаржаться на відсутність у них на руках достатньої кількості паперів, навіть, для кваліфікованої відмови. Адже у Держкомземі визнають, що підстави для вимог у пікетувальників є.

"Я вважаю, що люди мають право вимагати від влади, щоб вона діяла в рамках законодавства. І рекомендують просити землю в області", - сказав заступник голови Держкомзему Костянтин Радченко.

Водночас обладміністрація радить скаржникам звертатися до Держкомзему.

У разі невиконання своїх вимог демонстранти обіцяють регулярно блокувати рух транспорту, і не тільки зранку. За їхніми словами, навіть якщо міліція спробує поставити регулювальника у них є ще пара абсолютно легальних методів перекрити рух транспорту в рамках існуючого законодавства і вони пікетуватимуть аж до парламентських виборів 2006 року.

Організатори акції запевняють, що у них немає наміру продавати землю отриману на пай. За їхніми словами, вони планують організувати невеличке підприємство для постачання сільгосппродукції до Києва.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування