Росія хоче віддати Україні мис Сарич у "робочому режимі"

Четвер, 1 вересня 2005, 19:49

Перший заступник голови МЗС Росії Валерій Лощинін заявив, що всі питання, що стосуються перебування російського Чорноморського флоту на території Криму, вирішуються у звичайному робочому режимі.

Про це він сказав у четвер в інтерв'ю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нас є переговорний процес із Україною про статус флоту й базова угода, що має бути підкріплена іншими підугодами", - заявив Лощинін.

За його словами, існують різні питання, зокрема про гідронавігації, і всі вони вирішуються у звичайному робочому режимі.

Як повідомляє агентство, зараз "підрозділ морської піхоти Чорноморського флоту Росії, що нібито з метою охорони об'єкту перебував на маяку "Сарич", залишив цю територію й відбув до Севастополя".

Як відомо, 25 серпня 2005 року Всеукраїнська громадська організація "Студентське братерство" виступила із заявою про те, що російська морська піхота окупувала крайню південну точку України - мис Сарич і захопила маяк.

Під час спроби активістів братерства потрапити на територію маяку студентів зупинили російські військові. "Студентське братерство" вважає такі дії протизаконними, оскільки маяк належить українському підприємству "Держгідрографія".

Мис Сарич - крайня південна точка України і європейської частини СНД (44 градусів 23 хвилини північної широти). Уперше маяк було побудовано на мисі у 1898 році.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News