Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зінченко пішов, бо в нього забирали повноваження?

Субота, 3 вересня 2005, 18:14

Подання держсекретарем Олександром Зінченком заяви про відставку пов’язано з намаганням "деяких представників" в оточенні президента перебрати на себе повноваження уряду чи секретаріату президента.

Таку думку висловив віце-прем'єр з гуманітарних питань Микола Томенко в інтерв’ю УНІАН.

Як зазначив Томенко, останнім часом мали місце спроби деяких представників в оточенні президента Віктора Ющенка перебрати на себе повноваження уряду чи секретаріату президента.

Томенко переконаний, що неприпустимо, щоб і надалі, посилаючись на нібито доручення президента, країною керували інституції чи особи, які не уповноважені на це Конституцією та законами.

Тому такий крок Зінченка змушує провести серйозний аналіз та дискусію, яка дасть можливість виконавчій владі повернутися до зрозумілої суспільству і законодавчо передбаченої процедури прийняття рішень на найвищому рівні, сказав віце-прем'єр.

В той же час директор європейського інституту стратегії і розвитку Дмитро Видрін вважає, що причини відставки Зінченка варто шукати в моральній площині.

На думку експерта, держсекретар належить до категорії моральних політиків, для яких політичні обставини є другорядними.

"Я трохи бував в адміністрації президента недавно, фізично відчувається тяжка атмосфера, що там панує, а він не з тих людей, хто буде іти на компроміс із власною совістю і мораллю", - сказав Видрін агентству "Інтерфакс-Україна".

Говорячи про можливі перспективи Зінченка, політолог відзначив, що він може бути затребуваний в області аналітики і мас-медіа.

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко серед можливих причин відставки Зінченка називає роботу секретаріату, а також "деякі проблеми" у процесі розмежування повноважень між секретаріатом і кабінетом президента.

Приводом для відставки могло стати доручення раднику президента Владиславу Каськіву про підготовку пропозицій по удосконалюванню роботи секретаріату, сказав політолог агентству.

Разом з тим він допускає, що Зінченко може бути призначений послом у Росії. "Слухи про можливість відставки ходили з весни. Уже тоді як нова посада називалася посада посла України в Росії ", - сказав він.

Політолог відзначив, що Зінченко, який входить у керівництво партії "Народний союз "Наша Україна", на майбутніх парламентських виборах, можливо, буде фігурувати в списку НСНУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування