Пінчук скорочує своїх співробітників через НЗФ?

Вівторок, 6 вересня 2005, 14:29

Одна з найбільших приватних компаній України - корпорація "Науково-виробнича інвестиційна група (НВІГ) "Інтерпайп" має намір провести реструктуризацію свого бізнесу, можливо, скоротивши частину своїх працівників.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на поінформоване джерело в корпорації.

Співрозмовник припустив, що в корпорації відбудеться зміна напрямків бізнесу. "Якісь підрозділи зіллються, якісь, можливо, будуть ліквідовані", - сказав він.

При цьому представник корпорації визнав, що перетворення в компанії можуть бути пов'язані з можливим вилученням в "Інтерпайп" у власність держави 50%-го пакету акцій ВАТ "Нікопольський завод феросплавів".

"Усе буде залежати від результату подій, що відбуваються в цей час", - повідомляє джерело.

За його словами, у зв'язку з реструктуризацією компанії частині працівників штаб-квартири НВІГ у Дніпропетровську запропоновано написати заяви про звільнення у зв'язку зі скороченням штату з 1 вересня.

Корпорація "Інтерпайп" належить зятю екс-президента Леоніда Кучми, депутатові Віктору Пінчуку.

Як повідомляється на сайті НВІГ, група здійснює діяльність із 1990 року в різних галузях економіки - металургійній, сировинній, машинобудівній. Штаб-квартира знаходиться в Дніпропетровську, представництва й агентські служби - у Росії, Білорусії, Азербайджані, Казахстані, Узбекистані, Швейцарії, США й інших країнах.

Основними сферами діяльності корпорації до останнього часу були трубний і феросплавний бізнес. З 2004 року корпорація почала здійснювати діяльність у сфері машинобудування.

Продукція поставляється більш ніж в 70 країн світу. Частка експорту в структурі продажу становить близько 70%. В 2003 році корпорація одержала валовий дохід у розмірі $904 млн.

"Інтерпайп" - четверта за рівнем потужності трубна компанія світу, третій виробник і постачальник залізничних коліс. На світовому ринку безшовних труб частка корпорації становить 4,1%, на ринку залізничних коліс - 10%, на ринку марганцевих феросплавів - 11,4%.

Феросплави корпорація робить на ВАТ "Нікопольський завод феросплавів", до останнього часу володіючи контрольним пакетом акцій через промислово-фінансовий консорціум "Придніпров'я".

ВАТ "НЗФ" - найбільше у світі феросплавне підприємство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування