Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не захотів віддавати право призначати президента НТКУ

Середа, 2 листопада 2005, 10:45

Президент Віктор Ющенко ветував ухвалений Верховною Радою закон, що регулює порядок призначення керівників НТКУ й Нацрадіо, з деякими поправками президента.

Інформація про це розміщена на офіційному сайті Верховної Ради, повідомляють Українські новини.

Як відомо, 4 жовтня Верховна Рада ухвалила закон "Про порядок призначення керівників НТКУ і Національної радіокомпанії України й припинення їхніх повноважень".

Закон закріплював право Верховної Ради призначати керівників НТКУ й НРКУ за поданням президента. Як відомо, зараз глава держави це робить одноосібно.

Закон установлював також вимоги до кандидатів на посаді керівників НТКУ й Нацрадіо.

Зокрема, кандидати повинні бути молодші 60 років, володіти державною мовою, не мати судимостей за скоєння навмисних злочинів, або їхня судимість повинна бути погашена або знята.

Кандидати мають бути кваліфікованими фахівцями в журналістиці або в юриспруденції, або в телерадіомовленні, або в культурі й мистецтві, або в сфері державного управління.

Цей закон забороняв керівникам НТКУ й Нацрадіо займати посади в органах влади й місцевого самоврядування, на підприємствах, установах й організаціях всіх форм власності.

Закон вимагав від керівників НТКУ й Нацрадіо припинення членства в політичних партіях на час перебування на посаді.

Парламент мав право заслухати керівників НТКУ й НРКУ на вимогу не менш як 100 депутатів Ради або президента, але не раніше, ніж через рік після вступу на посаду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування