Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не зустрічався з кандидатом в Піскуни, а той вже готує реформи

Середа, 2 листопада 2005, 11:41

Олександр Медведько не зустрічався з президентом Віктором Ющенком перед внесенням останнім його кандидатури на посаду генерального прокурора.

Про це він сказав позафракційним депутатам під час зустрічі з ними у середу.

За його словами, він мав розмову лише з керівником секретаріату президента Олегом Рибачуком.

У ході зустрічі з депутатами Медведько сказав, що в разі його призначення він знає шляхи реформування Генпрокуратури, недоліків у її роботі. Зокрема, це стосується і дублювання роботи окремих структурних підрозділів.

Також Медведько висловився за те, аби Генпрокуратура відмовилась від функції досудового слідства. Він вважає, що це має здійснювати окрема структура – служба розслідувань, яка має бути створена на базі Генпрокуратури.

При цьому він висловився за якнайшвидше ухвалення відповідного законопроекту, який сьогодні знаходиться в парламенті.

Медведько вважає, що у цій службі розслідувань має бути підрозділ по виявленню фактів корупції, оскільки сьогодні цим займається багато структур і є дублювання. Також повинен бути підрозділ, який займався б оперативно-розшуковою діяльністю.

За його словами, деякі депутати закидають йому, що пропонується створити "монстра" у Генпрокуратурі. Але, на переконання Медведька, Генеральній прокуратурі необхідно дати більше прав по контролю за оперативно-розшуковою діяльністю.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування