Кандидат у Піскуни не фальсифікував справу Александрова і знає, що буде з Лазаренком

Середа, 2 листопада 2005, 12:17

Кандидат на посаду генерального прокурора Олександр Медведько заявляє, що раніше був звільнений з органів прокуратури не за фальсифікацію справи Ігоря Александрова, а за власним бажанням.

"Я сам написав заяву про звільнення, на мене ніхто не тиснув. Це були мої особисті погляди на роботу Генеральної прокуратури, тому я звільнився", - заявив Медведько під час зустрічі з позафракційними депутатами Верховної Ради в середу.

Разом з тим він підкреслив, що кримінальна справа за фактом убивства Александрова справді була сфальсифікована.

Однак, за словами Медведька, це зробили працівники міліції, яких за це вже покарано. "Тому всі ці претензії, що звучать на мою адресу, не обґрунтовані", - заявив Медведько.

Він також повідомив, що проробив в органах прокуратури Донецької області 21 рік і, коли загинув Александров, він очолював слідчо-оперативну групу прокуратури Донецької області.

За словами Медведька, у цей час зазначений злочин було не розкрито, і кримінальна справа була передана у провадження слідчого Генеральної прокуратури.

"Я жодних повноважень влади до цієї справи не маю. Я виконував ті вказівки, які давав мені слідчий ГПУ", - додав він.

Крім того, Медведько заявив, що організатори фальсифікації виборів 2004 року повинні бути покарані. За його словами, щодо таких осіб не повинна застосуються амністія.

Відповідаючи на запитання стосовно дій Генпрокуратури у випадку повернення в Україну Павла Лазаренка, Медведько відповів, що відповідна кримінальна справа знаходиться у провадженні Генпрокуратури.

"Якщо Павло Лазаренко повернеться в Україну, то кримінальна справа - жива, і його доля буде вирішуватися в рамках цієї кримінальної справи відповідно до чинного законодавства", - сказав він.

Відповідаючи на питання про те, що в Україні може бути два генпрокурора у випадку, якщо парламент затвердить нового, а суд задовольнить скаргу Святослава Піскуна про незаконне звільнення з посади, Медведько заявив: "Якщо відновлять Піскуна, тоді подивимося, що будемо робити".

Водночас Медведько вважає, що сьогодні розмови про масштаби корупції в Україні є перебільшеними.

Він наголосив, що сьогодні дуже багато говорять про корупцію, але "не ті її масштаби, які малюють в нашій державі".

Однак Медведько нагадав, що у вересні та жовтні Генпрокуратура порушила низку кримінальних справ стосовно корупції у вищих ешелонах влади.

Він підкреслив, що ці справи "живі" і розслідуються слідчими органами прокуратури. Він заявив, що рішення по цих справах буде ухвалюватись в рамках законодавства.

Ліга, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...