Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РОСІЯ СТАВИТЬ УКРАЇНІ УЛЬТИМАТУМ?

Вівторок, 29 листопада 2005, 16:40

Віце-прем'єр-міністр оборони Росії Сергій Іванов не виключив, що у випадку вступу України до НАТО співпрацю між Москвою і Києвом у військово-технічній сфері буде згорнуто.

"У принципі, це можливо", - заявив він у вівторок журналістам у Москві після переговорів зі своїм українським колегою Анатолієм Гриценком.

"Вступати або не вступати в той або інший блок є суверенним правом кожної держави, але також суверенним правом кожної держави є право вибору партнерів у питаннях військово-технічної співпраці", - заявив Іванов.

Він підкреслив, що "не все визначається тільки політикою - у питаннях співпраці присутні економічний та інші фактори".

Віце-прем'єр підкреслив, що торкнувся тільки "одного з наслідків" (вступу України до НАТО), оскільки можуть бути й інші, у тому числі ті, що стосуються кордону".

Раніше кілька авторитетних російських військових експертів заявили агентству "Інтерфакс-АВН", що Росія не має потреби у військовій продукції і технологіях українського виробництва.

"По абсолютною більшістю військових технологій Росія самостійна. Вона може обійтися без допомоги інших країн", - заявив, зокрема, член комітету Держдуми з оборони генерал-майор Микола Безбородов.

Зі свого боку, колишній головком ВВС Росії генерал армії Анатолій Корнуков висловив думку, що російський оборонно-промисловий комплекс у випадку розриву коопераційних зв'язків з Україною здатний заповнити всю номенклатуру продукції для нестатків національних збройних сил.

"Я думаю, що по лінії авіації і ППО ми без України зможемо обійтися, це однозначно", - сказав Корнуков.

Він зазначив, що складності можуть виникнути з вишками радіолокаційних станцій для зенітних ракетних систем З-300. "Але, думаю, якщо буде замовлення, то і наші заводи їх здатні відлити", - відзначив Корнуков.

Відповідаючи на питання про постачання запчастин для вироблених в Україні літаків сімейства "Ан", якими оснащена військово-транспортна авіація Росії, він заявив, що "і тут Росія могла б обійтися без України, задіявши, зокрема, потужності воронезьких і омських авіабудівників".

Корнуков також сказав, що будуть проблеми з виробництвом двигунів для вертольотів сімейства "Мі" армійської авіації ПВС Росії, двигуни для яких роблять у Запоріжжі, але "рибінським моторобудівникам під силу освоїти випуск цієї продукції, якщо буде відповідна документація".

"Документацію, звичайно, доведеться купувати", - додав Корнуков.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування