Росіяни попросили Єханурова не боятися

Четвер, 3 листопада 2005, 13:32

Росія не буде чинити перешкод вступові України до СОТ, якщо приєднається до цієї організації раніше.

"Ми не тільки не будемо чинити перешкоди Україні, а навпаки - будемо всіляко сприяти її якнайшвидшому вступові в цю організацію на умовах, які влаштовують Київ,", - сказав офіційний представник МЗС Росії Михайло Камінін.

Так він прокоментував висловлення прем'єр-міністра України Юрія Єханурова про те, що вступ України до СОТ буде практично неможливим, якщо Росія стане членом цієї організації раніше.

Також Камінін висловив здивування у зв'язку з висловленнями українського прем'єра.

"У Москві звернули увагу на повідомлення ЗМІ про ці висловлення. Вони викликали в російської сторони велике здивування. Для нас абсолютно неприйнятний такий підхід", - відзначив Камінін.

"Дивно чути подібні слова від нашого стратегічного партнера, з яким самою долею нам визначено жити і працювати пліч-о-пліч", - додав він.

"Ми перед собою такого завдання ніколи не ставили і не ставимо. Навпаки, Росія прагне до подальшого розвитку торгово-економічних зв'язків з Україною, до спільної конструктивної роботи, у тому числі в питаннях вступу до СОТ", - заявив Камінін.

У російському зовнішньополітичному відомстві переконані, що "синхронізація і координація позицій наших держав при приєднанні до СОТ підуть на користь і Росії, і Україні".

На думку офіційного представника МЗС Росії, "в умовах тісної взаємозалежності і взаємодоповнюваності економік двох країн такі дії вкрай необхідні".

"У Москві розраховують, що саме такої лінії дотримується й українська сторона. Сподіваємося одержати відповідні роз'яснення з цього приводу", - додав він.

РІА "Новини"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування