Єхануров ще подумає про "Укртелеком"

Субота, 5 листопада 2005, 09:07

Кабінет міністрів вивчає можливість приватизації ВАТ "Укртелеком", заявив прем'єр-міністр Юрій Єхануров.

Відкриваючи засідання уряду в суботу в Києві, він заявив, що буде розглянуто питання про внесення змін до законодавства з метою початку підготовки до приватизації підприємства.

"Ми заслухаємо це питання, воно не просте. Фонду держмайна і Міністерству транспорту і зв'язку потрібно буде активно попрацювати з Верховною Радою ", - сказав Єхануров.

Він також заявив, що Міністерство фінансів підготувало пропозицію про використання засобів від приватизації підприємств у нинішньому році.

"Сьогодні Міністерство фінансів доповість нам пропозиції, і як ми буде доповідати президентові, про напрямки використання коштів, які ми одержали від приватизації цього року", - сказав він.

В даний час державі належить 92,86% акцій "Укртелекому". Продаж "Укртелекому" відкладався з 1997 року.

Відповідно до закону про особливості приватизації "Укртелекому", дію якого було припинено прийнятим на початку липня цього року законом, інвесторові планувалося продати 42,86% акцій. При цьому їхній покупець одержував право на керування ще 25% акцій з 50%+1 акцій, що залишилися в держвласності. Інші 7,14% акцій були продані трудовому колективові компанії.

Конкурс із продажу пакету в розмірі 42,86% акцій "Укртелекому" планувалося оголосити в серпні 2004 року. Однак президент Леонід Кучма доручив уряду і Фонду держмайна призупинити приватизацію в зв'язку з передвиборними спекуляціями.

Президент Віктор Ющенко виступає за якнайшвидшу приватизацію "Укртелекому".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News