Алієв перед виборами оголошує українців персоною нон-грата

Субота, 5 листопада 2005, 18:40


У Азербайджані напередодні парламентських виборів оголосили персоною нон-грата директора київського Міжнародного інституту демократій Сергія Тарана.

Як повідомив Таран "Українській правді", у суботу ввечері його затримали в аеропорту Баку співробітники Міністерства національної безпеки Азербайджану.

"Мені було оголошено про заборону в'їзду на територію Азербайджану, оскільки я є небажаною особою. Інших пояснень надано не було", - сказав Таран.

За його словами, азербайджанська сторона наполягає на його поверненні до Києва, тоді як він сам хоче зустрітися з консулом України.

Таран пояснив, що він їхав до Азербайджану на запрошення опозиційної партії "Мусават" з метою участі у круглому столі на тему проблем демократії. Аналогічний захід кілька тижнів тому було проведено в Києві.

Таран сказав, що під час затримання його обшукали, при цьому уважно читали його папери та навіть ксерокопіювали газету "День", яку роздавали в літаку, оскільки там було інтерв’ю з представником партії "Мусават".

Крім нього, додав Таран, азербайджанські прикордонники затримали деяких інших українців, які прилетіли з Києва – зокрема, одного з лідерів партії "Пора" Євгена Золотарьова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News