Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія доведе Україну до катастрофи?

Понеділок, 7 листопада 2005, 13:38

Міністерство закордонних справ України звертає увагу керівництва "Росприроднадзора" на небезпечну ситуацію, що склалася на російських територіях, що межують з Україною.

Як заявив керівник прес-служби МЗС Василь Филипчук, ситуація викликає серйозне занепокоєння української сторони у зв'язку з можливим потраплянням шкідливих хімічних речовин у навколишнє середовище.

Повідомляється, що на складах хімічного озброєння в місті Почеп, Брянської області на відстані 70 км від північних районів Сумської і Чернігівської областей (у верхів'ї рік, що входять у басейн Десни) у небезпечних умовах зберігаються близько 6 тис. тонн бойових отруйних речовин.

Термін їхнього збереження практично вичерпаний: 80% резервуарів, де зберігаються отруйні хімічні речовини, ушкоджені корозією, унаслідок чого існує реальна загроза екологічної катастрофи не тільки для прикордонних регіонів України, але й для всієї Європи, відзначається в повідомленні.

МЗС України вважає, що російська сторона згідно з Конвенцією про заборону хімічної зброї повинна вжити належних заходів для дотримання екологічно безпечних вимог збереження і знищення цих запасів і проінформувати про це громадськість.

Нагадаємо, що раніше російські ЗМІ обвинувачували Україну в тому, що вона здійснює захоронення хімічної зброї і відпрацьованої ядерної.

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк заявив, що ці публікації не відповідають дійсності, а крім того є безвідповідальними і провокаційними.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування