Сорос привіз мільйони і назвав Пінчука гостинним господарем

Вівторок, 8 листопада 2005, 11:18

Фінансист Джордж Сорос через міжнародний Фонд "Відродження" планує профінасувати в Україні проекти у галузі права, засобів масової інформації, європейської інтеграції та освіти.

"Програма передбачає п’ять пунктів: реформа судочинства, європейська інтеграція, впровадження громадського мовлення, свободи інформації, а також незалежного тестування для вступників ВУЗів", - сказав Сорос на прес-конференції у вівторок у Києві.

За словами Сороса, Фонд планує "мобілізувати громадянське суспільство, щоб створити цей план бажано цього року".

"План передбачає наближення української системи до міжнародних стандартів, зокрема, Європейського Союзу. Фонд виробив досяжну програму, яка просуватиме Україну до відкритого суспільства, яка консолідуватиме досягнення, які вже має Україна і мінімізуватиме недоліки", - сказав він.

На питання, скільки Фонд планує виділити на реалізацію цих програм, Сорос відповів:

"Річний бюджет (Фонду) складає 5 мільйонів доларів. Від цього року залишилося 500 тисяч доларів, отже, наступного року цей бюджет буде 5,5 мільйонів доларів", - сказав він.

Водночас на судову реформу Сорос планує виділити "значну суму коштів, що перевищуватиме бюджет Фонду".

Говорячи про свою роботу в міжнародній групі з кризових ситуацій, Сорос зазначив, що вона розглядає кризи, які лише зароджуються. "Я щасливий повідомити, що Україна не стоїть на порядку денному міжнародної кризової групи", - сказав він.

На питання, чи спілкувався він з бізнесменом Віктором Пінчуком, який також є членом Ради цієї групи, Сорос відповів: "Цього разу він (Пінчук) відігравав роль гостинного господаря. Засідання в Києві відбулося на його запрошення".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...