Кучма просив Януковича прихистити Засуху?

Середа, 9 листопада 2005, 18:20

Виконувач обов'язків лідера Селянської партії Сергій Довгань пояснює виключення Тетяни Засухи зі складу партії її бажанням брати участь у виборах Верховної Ради за списком Партії регіонів.

Про це Довгань повідомив журналістам на прес-конференції.

З його слів, керівництво обласних організацій партії було стурбовано тим, що СелПУ не братиме участі у виборах Ради, і Засуха обіцяла вирішити це питання.

Після того, як вона провела переговори з низкою партій, які не закінчилися підписанням домовленостей, їй пообіцяли місце в списку Партії регіонів.

Зі слів Довганя, Засуха не зустрічалася особисто з лідером Партії регіонів Віктором Януковичем, а це місце їй пообіцяли на прохання колишнього президента Леоніда Кучми.

Крім того, Засуха в понеділок 7 листопада зібрала керівників обласних партійних організацій, запропонувала їм розпустити свої організації й перейти до неї на роботу як регіональних представників на виборах.

"Фактично це означало б саморозпуск партії", - сказав Довгань.

Він повідомив, що на пленумі президії партії 8 листопада було прийнято постанову про виключення Засухи зі членів партії, оскільки вона тривалий час не виступала від імені СелПУ, а займалася захистом своїх сімейних інтересів.

"Створювала негативний імідж партії напередодні виборів", - сказав Довгань.

З його слів, на пленумі був присутній 31 з 53 членів вищої ради партії, і всі вони одноголосно підтримали цю постанову.

Крім того, Довгань зазначив, що СелПУ обов'язково візьме участь у парламентських виборах й у цей час партія визначається у форматі своєї участі.

"Ми будемо не торгуватися, а домовлятися (з партіями). А якщо не домовимося, то підемо самостійно", - сказав Довгань.

Під час прес-конференції біля будинку інформагентства УНІАН зібралися більш як 50 прихильників Засухи, які скандували "Довганя геть!", "Довганя до суду!", "Разом нас багато, нас не подолати!".

Як повідомляло агентство, депутат Ради Тетяна Засуха (позафракційна) вважає незаконним рішення президії вищої ради СелПУ про її виключення з партії.

19 липня 2004 року одностайною ухвалою делегатів 5-го з'їзду СелПУ Засуха змінила Довганя на посаді лідера партії у зв'язку із призначенням його головою Херсонської обласної державної адміністрації.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування