Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ПІДПИСАЛАСЯ ПІД УГОДОЮ ПРО КОАЛІЦІЮ

Вівторок, 21 лютого 2006, 14:53
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко підписала угоду про створення помаранчевої коаліції в односторонньому порядку.

Про це повідомляє прес-служба БЮТ.

Текст угоди від БЮТ направлено президенту України Віктору Ющенку, першому номеру виборчого списку "Нашої України" Юрію Єханурову, голові Соцпартії Олександру Морозу.

"Учасники коаліції зобов’язуються не створювати коаліцій у Верховній Раді нового скликання з тими політичними партіями та блоками, які виступали і виступають проти національних інтересів України та уособлюють злиття політичної влади з великим тіньовим капіталом, зокрема – з Партією регіонів Януковича", - говориться в угоді Тимошенко.

Також учасники коаліції повинні відмовитися від використання адмінресурсу та брудних технологій в ході виборів до Верховної Ради.

Водночас учасники коаліції скасують всі зобов’язання та гарантії, надані "представникам колишньої влади щодо їх недоторканності, не зважаючи на ранг чи статус чиновників і державних діячів".

В тому числі, згідно з угодою вони мають забезпечити "у повному обсязі розслідування злочинів, скоєних колишнім президентом Кучмою та його оточенням і публічний судовий розгляд справи Георгія Гонгадзе аж до повного встановлення та покарання, відповідно до чинного законодавства, замовників злочину і вбивць журналіста".

Учасники Коаліції гарантують денонсацію угоди про нові умови постачання газу в Україну від 4 січня 2006 року та всі юридичні наслідки, які випливають з цієї угоди.

Коаліція відкрита для всіх політичних сил, що розділяють її принципи та засади діяльності, та будуть мати фракції в майбутньому парламенті.

Коаліція за проектом Тимошенко матиме свій керівний орган - політичну Раду коаліції, до якої входитимуть по 2 представники від кожного учасника коаліції. Рішення ради ухвалюватимуться консенсусом, а головування в ній буде почерговим.

Політичні сили, які формують коаліцію, отримають право на формування влади тільки за результатами народного волевиявлення і лише в залежності від отриманих на виборах до Верховної Ради результатів.

"Партія чи блок політичних партій, що набере найбільше голосів виборців на виборах до Верховної Ради серед інших учасників коаліції (займе 1-е місце серед учасників коаліції) пропонує свою кандидатуру на посаду прем’єра. Інші учасники коаліції не мають права вето на цю кандидатуру", - говориться в угоді.

Гарантом виконання угоди про коаліцію має виступити президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування