Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суркіс виграв битву за місце в центрі міста

П'ятниця, 3 березня 2006, 11:26

Будівництво перед спорткомплексом "Олімпійський" у Києві буде припинено до внесення необхідних змін у проект Торгово-розважального центру.

Про це говориться в Меморандумі про забезпечення комплексного вирішення питань, пов'язаних з підготовкою НСК "Олімпійський" до проведення фіналу Євро-2012.

Меморандум підписали 2 березня всі зацікавлені сторони: Кабінет Міністрів, Київська міська держадміністрація, дирекція НСК "Олімпійський", Федерація футболу України і ТОВ "Юджин".

Протягом двох місяців буде розроблений і затверджений проект Концепції розвитку і реконструкції спорткомплексу "Олімпійський" і генеральний план території НСК.

Відповідно до Меморандуму, київська мерія разом із профільними міністерствами в 10-денний термін зобов'язується підготувати Концепцію заходів безпеки і правопорядка на НСК зі схемою евакуації і розосередження учасників змагань, відвідувачів і працівників комплексу, а також їхнього транспортного забезпечення з визначенням місць паркування автотранспорту.

Також Київська міська адміністрація зобов'язується забезпечити реалізацію цієї Концепції і рішення протягом трьох місяців питань землекористування НСК і прилеглих територій.

Дотримання термінів розробки Концепції і її затвердження буде контролювати Міністерство в справах молоді і спорту, так само як і будівельні роботи на НСК, що відповідно термінам, встановленим УЄФА для учасників тендера на проведення Євро-2012, повинні бути завершені на пізніше першої половини 2010 року.

ТОВ "Юджин", яке веде будівництво перед "Олімпійським" внесе зміни в проект будівництва офісно-ділового і торгово-розважального центру у відповідності до Концепцією заходів безпеки і правопорядка на НСК, розробленої відповідно до Меморандуму.

"Юджин" також негайно припинить виконання будівельно-монтажних робіт до внесення вищезгаданих змін в проект будівництва.

Як повідомлялося, Україна і Польща подали спільну заявку на участь у тендері на проведення фінальної частини чемпіонату Європи 20102 року з футболу.

НСК "Олімпійський" має стати однієї з головних футбольних площадок України, на якій будуть проходити матчі Євро-2012.

Президент ФФУ Григорій Суркіс неодноразово заявляв, що торгово-розважальний комплекс, який будується поблизу НСК, перекриває шляхи евакуації зі стадіону і це перешкодить Києву приймати футбольні матчі рівня чемпіонату Європи. У зв'язку з цим ФФУ заявляла про можливість відкликання заявки України на участь у тендері.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування