Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Аеросвіт" вирішив полетіти з "Борисполя"

П'ятниця, 3 березня 2006, 11:55

Найбільша авіакомпанія України "Аеросвіт" не вірить у можливість конструктивного співробітництва з керівництвом державного аеропорту "Бориспіль" і розглядає можливість переходу в інший аеропорт базування в Київській області.

Про це говориться в прес-релізі компанії, розповсюдженому в п'ятницю за підсумками першого засідання комісії з врегулювання конфлікту навколо аеропорту "Бориспіль" на чолі з міністром економіки Арсенієм Яценюком, створеної 27 лютого за дорученням президента України.

Як повідомляє "Аеросвіт", Яценюк підтвердив право авіакомпанії на будівництво пасажирського терміналу в аеропорту за рахунок власних коштів і позикового фінансування, вважаючи можливим введення його в експлуатацію протягом року.

Міністр додав, що аеропорт "Бориспіль" також має прискорити реалізацію проекту будівництва свого терміналу за рахунок кредиту, виділеного урядом Японії, говориться в прес-релізі.

Як базову схему врегулювання конфлікту Яценюк запропонував "Аеросвіту" передати державі 24% акцій дочірньої компанії ЗАТ "Аеросвіт-термінал", що є оператором будівництва термінального комплексу, повідомляє авіакомпанія.

Голова наглядової ради "Аеросвіту" Арон Майберг оцінив запропоновану схему як цілком реалістичну, однак вона не усуває всіх перешкод у врегулюванні конфлікту з "Борисполем".

Він висловив сумнів у тому, що дана пропозиція змінить неконструктивну позицію менеджерів "Борисполя", які мають інтереси, альтернативні демонополізації послуг і розвиткові в аеропорту конкуренції, відзначається в прес-релізі.

Майберг підкреслив, що така позиція призвела до зриву в 2005 році будівництва авіакомпанією терміналу, який у березні нинішнього року міг бути введений в експлуатацію, і до неможливості побудувати повний власний цикл обслуговування пасажирів у базовому аеропорту.

Глава наглядової ради прогнозує перевантаженість аеропорту і погіршення якості обслуговування пасажирів уже влітку цього року.

За його словами, у сформованій ситуації "Аеросвіт" готовий відмовитися від намірів розвивати "Бориспіль" і розглянути можливість будівництва термінального комплексу в іншому аеропорту Київської області, а існуючі земельні і майнові суперечки врегулювати шляхом укладання мирової угоди.

Разом з тим Майберг відзначив, що висловлена ним ініціатива підлягає схваленню органами управління авіакомпанії.

За даними агентства "Інтерфакс-Україна" у якості найбільш ймовірного альтернативного аеропорту розглядалася аеропорт у Гостомелі.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...