Поки Росія нервує, Європі сподобались Молдова та Україна

Понеділок, 6 березня 2006, 13:51

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Хав’єр Солана вітає імплементацію Молдовою та Україною спільної митної декларації.

"Я вітаю початок виконання спільної декларації прем'єр-міністрів України і Молдови щодо митних питань від 30 грудня 2005 року, згідно з якою Україна лише визнає молдовські митні печатки, а Молдова сприятиме реєстрації придністровських підприємств в Кишиневі", - сказав він.

"Імплементація цієї декларації дуже важлива для встановлення впорядкованого режиму на українсько-молдовському кордоні, який є сусіднім із Європейським союзом", - зазначив Солана, слова якого наводить прес-служба Єврокомісії.

Він також закликав "суб’єктів економічної діяльності Придністровського регіону Молдови зареєструватися у відповідних органах влади в Кишиневі, щоб сприяти вільному руху товарів через кордон".

"Я також закликаю самопроголошену владу не блокувати таку реєстрацію", - зазначив він.

"Я наголошую, що ЄС готовий зокрема і через свою Місію з надання допомоги на українсько-молдовському кордоні, сприяти вирішенню практичних складнощів, що можуть виникнути на початковому етапі впровадження нового режиму", - зазначив він.

"У цьому відношенні представники зазначеної Місії ЄС проведуть сьогодні зустріч з представниками митних органів України та Молдови", - додав Солана.

В той же час він засудив "будь-які зусилля самопроголошених органів влади Придністров’я перешкодити вільному протіканню міжнародної торгівлі".

"Я також ще раз хочу підкреслити тверду позицію ЄС щодо збереження територіальної цілісності Молдови”, - додав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News