Єхануров набрав вдосталь скандалів і почекає до виборів

Понеділок, 6 березня 2006, 18:03

Уряд України має намір різко прискорити розв`язання приватизаційних проблем відразу після завершення парламентських виборів, призначених на 26 березня, повідомив прем'єр-міністр Юрій Єхануров.

"У відношенні світових угод, несвітових угод, і так далі - я залишив усі ці процеси, поки не пройдуть вибори. 27 числа будемо працювати", - сказав прем'єр на прес-конференції у Києві в понеділок.

"Я теж жива людина і число скандалів - я їх набрав штук 12 - досить. А вже більше я не відкривав. Вибори закриють з 12 відразу всі 12, і наступного дня я спокійно почну", - пояснив він свою позицію, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нас будуть чудесні кілька місяців роботи. Повірте, заготовки усі є, ми нормально спрацюємо", - додав Єхануров.

Прем'єр уточнив лише ситуацію навколо двох об'єктів. Зокрема, у відношенні виконання рішення суду про повернення в держвласність 50%+1 акцій ВАТ "Нікопольський завод феросплавів", він повідомив, що провів нараду і дав відповідні доручення.

Єхануров також сказав, що найближчим часом під час відвідування Кіровоградської області та Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд прояснить перспективи конкурсу по залученню інвестора для його добудування.

Прем'єр також пообіцяв скасувати всі незаконно видані ліцензії на користування газовими родовищами.

“66 ліцензій на розробку родовищ нафти і газу у 2004 році було видано з порушеннями. І всі вони будуть скасовані", – заявив у він.

“Їх перелік у мене є, 14 з них – це державні ліцензії, а 52 – приватних структур. На моєму столі лежить карта, на якій нанесені місця розміщення цих родовищ із номерами ліцензій, я тримаю це питання під контролем. І перелік фірм, які отримали ці ліцензії, буде або опубліковано на сайті кабміну, або роздано на черговій прес-конференції", – зазначив Єхануров.

"Ці родовища потребують значних капіталовкладень для розробки, але при грамотному їх використанні ми зможемо добувати газ вже дуже скоро. І 30 млрд. кубів, про які я говорив – це реальна цифра, на яку ми обов’язково вийдемо", - додав він, повідомляє прес-служба блоку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування