Морозу і Литві подобається, що Україна робить з Придністров'ям

Середа, 8 березня 2006, 17:32

Голова Соцпартії Олександр Мороз вважає, що у вирішенні Придністровської проблеми Україна проводить виважену політику.

Про це він заявив підчас прес-конференції у Тернополі 8 березня, коментуючи введення Україною нових митних правил на українсько-придністровському кордоні, повідомляє прес-служба СПУ.

На думку Мороза, Придністровську проблему можна вирішити лише шляхом автономізації цієї частини Молдови, що він пропонував підчас переговорів з колишнім керівництвом Молдови і з лідерами Придністров’я.

"Думаю, що в цьому контексті і потрібно працювати. Якщо на території Придністров’я проживає третина росіян, третина українців і третина молдаван, то треба шукати варіант особливого статусу цієї території", - зазначив він.

***

Міністерство закордонних справ Литви вітає введення Україною нових митних правил на кордоні з Придністров'ям.

Про це говориться в розповсюдженому в середу повідомленні департаменту інформації МЗС Литви, яке цитує "Інтерфакс-Україна".

"Впровадження нового митного порядку забезпечить включення підприємств Придністров'я в простір юридично регламентованої торгівлі й легального експорту їхньої продукції", - сказано в повідомленні.

МЗС Литви відзначає, що на підставі декларації глав урядів Молдови й України здійснення нового митного режиму відносно суб'єктів підприємництва Придністров’я буде сприяти "нормалізації міжнародної торгівлі на прикордонні Молдови й України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування