Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин замислився, в якому місці могло прорвати, якби не прорвало в іншому

Четвер, 9 березня 2006, 18:49

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що в Україні не буде повторення Майдану.

Про це Литвин сказав у четвер у Донецьку, відповідаючи на питання викладачів і студентів Донецького національного університету.

"Думаю, що неможливе повторення Майдану, тому що в історії, якщо щось відбувається вдруге, то відбувається як фарс", - сказав він.

Водночас спікер відзначив, що можуть бути спроби з різних сторін шукати підтримку людей з того або іншого приводу.

Разом з тим Литвин підкреслив, що події того періоду означають те, що це не політики вивели людей на Майдан, а люди змусили політиків вийти на Майдан.

"Скажу вам відверто, що так просто далі жити було вже неможливо - якби не прорвало в одному місці, то прорвало б в іншому", - сказав він. Спікер також підкреслив, що, "слава Богу, події того періоду закінчилися безкровно".

Відповідаючи на питання, чи можливий федеративний устрій України, Литвин підкреслив: "Нам потрібна скріпка, яка в Україні може забезпечити єдність".

Разом з тим, за його словами, необхідно продовжувати обговорення питання щодо адміністративного і територіального устрою України, однак обговорювати це питання повинні не політики, а фахівці.

"Не потрібно штучно форсувати те, що ще не відстоялося. Це просто від бажання сказати щось оригінальне", - підкреслив спікер.

***

Спілкуючись зі студентами, Литвин сказав, що виступає категорично проти легалізації в Україні легких наркотиків.

"Я категорично проти цього", - сказав спікер, додавши: "Я думаю, що не потрібно себе отруювати. Життя таке коротке".

"Я вам скажу: коли я зустрічаюся іноді з молодими людьми, і коли ми з ними вітаємося - він щось тобі таке дасть у руку, щось таке мляве", - сказав Литвин.

Спікер зазначив, що за останній рік 93% населення України звернулося по медичну допомогу до лікарів. Він висловив думку, що необхідно стимулювати здоровий спосіб життя в Україні і "доплачувати здоровим людям".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування