Литвин розповів, що може накоїти парламент. Уже без нього

Четвер, 1 червня 2006, 18:44

Екс-голова Верховної Ради Володимир Литвин упевнений, що Конституційний суд у випадку якщо він буде сформований, прийме рішення про неконституційність внесення змін до Основного закону.

Таку думку він висловив, коментуючи слова президента про те, що він розгляне кандидатуру прем'єра внесену коаліцією тільки після формування КС.

За словами Литивна, це не ультиматум президента, а підведення його позицій під сценарій, який зараз розробляється владою.

Він відзначив, що складається ситуація, що після формування коаліції, керівництва парламенту й уряду президент залишиться осторонь від політичних процесів, оскільки так передбачено змінами до Конституції.

У той же час, за словами Литвина, це не буде знімати відповідальності з президента за ситуацію в країні.

"Тому, якщо будуть приведені до присяги судді Конституційного суду, перше питання, яким вони займуться, буде питання конституційності змін до Конституції", - відзначив Литвин.

Крім того, Литвин вважає, що у випадку, якщо парламент заблокує ухвалення рішення про обрання Конституційного суду, то президент, у свою чергу, може заблокувати всі подальші дії парламенту.

При цьому Литвин не виключає, що в подібній ситуації парламент самостійно проголосує за кандидатуру прем'єра й урочисто заведе його в уряд.

За словами Литвина, при такому варіанті в країні складеться патова ситуація.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування