ЯНУКОВИЧ САМ ОРГАНІЗУЄ СЕСІЮ, ЩОБ АХМЕТОВ ЗМІГ ПОПРАЦЮВАТИ?

Середа, 7 червня 2006, 11:52

Депутати фракції Партії регіонів і Компартії збирають підписи для проведення позачергового засідання Верховної Ради.

Про це заявив лідер фракції КПУ Петро Симоненко, передає "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, Симоненко повідомив, що депутати фракції Компартії майже в повному складі поставили свої підписи під відповідною заявою.

По закінченні зборів депутатів, що проходили в сесійному залі парламенту, член фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова звернулася до депутатів фракції з проханням поставити свої підписи під цією заявою.

Симоненко також зазначив, що дату проведення позачергового засідання парламенту визначить тимчасова президія, до якої буде спрямовано відповідну заяву.

Відповідно до регламенту, ініціювати проведення позачергового засідання Верховної Ради можуть 150 депутатів або президент.

Зі свого боку лідер Партії регіонів Віктор Янукович висловив думку, що "Регіонам" вистачить голосів, щоб ініціювати проведення позачергової сесії.

При цьому він додав, що ніхто не заперечує проти формування помаранчевої коаліції: "Хай вона формується, Верховна Рада повинна працювати".

На думку Януковича, на позачерговому засіданні парламенту обов'язково має розглядатися питання щодо проведення на території України міжнаціональних військових навчань.

"Навчання відбудуться лише за згоди Верховної Ради, але для того, щоб вона дала згоду, парламент має бути сформований, і має бути обрано його голову", - зауважив Янукович.

Водночас член Партії регіонів Ринат Ахметов сказав, що він був налаштований "сьогодні працювати та розглядати закон про НАТО".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News