Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналіст виграв у Ющенка три гривні

Четвер, 8 червня 2006, 10:33

Журналіст Юрій Чумак добився в суді визнання неправомірними дій президента Віктора Ющенка щодо невчасного надання інформації.

Про це повідомляє 5 канал.

Суд визнав неправомірною бездіяльність Ющенка у тому, що він вчасно не відповів журналісту на прохання надати назви і вихідні дані документів, на яких чинний і попередній президенти поставили гриф "Не для друку".

Суд зобов'язав виплатити з державного бюджету 3 гривні 40 копійок. Саме таку суму зазначив у позові журналіст.

Однак представник мас-медіа не задоволений і має намір подавати позов до Апеляційного суду, бо все-таки хоче отримати назви закритих документів.

В Україні існує правозахисний альянс Майдан, який 10 років веде кампанію за розкриття всіх незаконно засекречених офіційних документів.

За нової влади правозахисники добились оприлюднення назв спочатку 96 постанов уряду Януковича, а згодом 295 актів всіх урядів України, починаючи з 2001 року.

Правозахисники відзначають, що, якщо президент Кучма видав близько 900 актів з таким грифом, прем`єр Янукович - близько ста, то президент Ющенко - 44, прем`єр Тимошенко - 15, прем`єр Єхануров - жодного.

Правозахисники домоглися також офіційного визнання Мін'юстом протиправності обмежувальних грифів, не передбачених закододавством.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування