Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо до януковичів перебіжать "помаранчеві", то Ющенко розпустить парламент?

Четвер, 8 червня 2006, 12:33

Міжфракційна більшість, ініційована Партією регіонів, призведе до розпуску парламенту, вважає депутат від "Нашої України" Юрій Ключковський.

"Я переконаний, що, якщо таке об’єднання буде створене і воно проведе голосування на основі якихось домовленостей, то після того говорити про серйозну коаліцію вже не доведеться", - цитує слова депутата прес-служба "Нашої України".

"А це означає, що парламент дійсно буде приречений. Тому усі ці ігри довкола міжфракційного об’єднання – це провокації, які спрямовані на подальший підрив стабільності в Україні, на недопущення створення стабільної коаліції, яка може взяти на себе реальну відповідальність за стан справ в Україні", - зазначив Ключковський.

За словами депутата, тих, хто увійде у таке між фракційне об’єднання, можуть виключити з фракції, але це не тягне за собою втрату депутатського мандату.

"Тому ці депутати, будучи позафракційними, можуть створювати що завгодно, вони навіть можуть увійти в іншу фракцію і у правовому відношенні тут нема ніяких заборон", - заявив Ключковський.

Але, за його словами, така ситуація може призвести до розпуску парламенту.

"Якщо не буде створено стабільної коаліції – а таке міжфракційне об’єднання, звісно, ніколи не буде стабільним та ефективним – то, в свою чергу, не буде сформовано уряд і парламент буде розпущений", - вважає депутат.

Як відомо, в середу Партія регіонів оприлюднила заяву, в якій говориться про намір створити міжфракційну парламентську більшість.

Раніше голова політради Соцпартії Йосип Вінський заявляв, що якщо частина депутатів із фракцій "Наша Україна", БЮТ, або СПУ ввійдуть до міжфракційного об'єднання, запропонованого "регіонами", то вони будуть виключені зі своїх фракцій, що призведе до розпуску парламенту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування