Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ВЖЕ ВІДЧИТАВ ЯНУКОВИЧА ЗА БРЮССЕЛЬ?

П'ятниця, 15 вересня 2006, 13:38

Президент Віктор Ющенко завершив зустріч із прем'єр-міністром Віктором Януковичем за підсумками поїздки прем'єра в Брюссель.

Про це повідомила "Українській правді" заступник прес-секретаря президента Лариса Мудрак.

Інших подробиць вона не повідомила.

Фото Миколи Лазаренка

Раніше вона повідомляла, що зустріч президента Віктора Ющенка з прем'єр-міністром Віктором Януковичем проходить за підсумками поїздки прем'єра в Брюссель, і серед інших питань (обговорюється) НАТОвська тематика.

Також Мудрак повідомила, що слід очікувати заяви президента після цієї зустрічі.

У свою чергу радник президента Микола Полудьонний заявив, що Янукович мав подати Брюсселю сигнал щодо готовності України приєднатися до Плану дій Україна-НАТО на виконання положення підписаного раніше Універсалу національної єдності.

На брифінгу в п'ятницю він зазначив, що намір України приєднатися до Плану дій чітко прописаний в Універсалі.

"Треба говорити про те, що політична сила, яка взяла зобов'язання, має його виконувати", - сказав Полудьонний.

На питання журналістів він зазначив, що Універсал теоретично може бути денонсований, однак разом з тим, за словами радника президента, він підписувався для того, аби його положення виконувалися.

Полудьонний зазначив, що якась із сторін, що приєдналася до Універсалу, може відмовитись від його виконання. У такому разі це буде означати зміну політичної ситуації в трикутнику влади президент-Кабінет міністрів-Верховна Рада.

Як повідомлялося, в ході візиту в Брюссель Янукович зробив резонансну заяву про те, що Україна поки не готова виконувати План дій зі вступі в Альянс, оскільки її прагнення вступити до НАТО не знаходять підтримки в українському суспільстві.

Інтерфакс-Україна, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування