Янукович хоче вивчати проекти законів перед Морозом

Вівторок, 3 жовтня 2006, 15:54

Новим законом про Кабінет міністрів передбачено проведення урядом експертизи надісланих Верховною Радою проектів законів.

Про це під час презентації документу повідомив віце-прем'єр Дмитро Табачник.

За його словами, усі законопроекти, "внесені на розгляд Верховної Ради іншими суб’єктами права та законодавчої ініціативи", мають бути надіслані до Кабінету міністрів для проведення експертизи.

При цьому висновки Кабінету міністрів підлягають обов’язковому розгляду Верховної Ради.

"У разі негативного висновку щодо впливу проекту закону на дохідну або видаткову частину бюджету, його внесення до порядку денного і розгляд неможливі без погодження з урядом", - зазначив він.

Табачник також нагадав, що подібні експертизи вже проводяться секретаріатом президента та профільними міністерствами.

"Це обов’язкова процедура, вона просто чітко унормована у проекті закону", - сказав він і додав, що таким чином будуть відпрацьовані механізми спільної відповідальності Кабінету міністрів та парламенту за ухвалені рішення.

Водночас міністр юстиції Роман Зварич повідомив, що окрім "солідарної відповідальності" запроваджується також положення щодо безперервності діяльності уряду.

"Оскільки після парламентських виборів постало питання, що робити з Кабінетом міністрів, який продовжує виконувати свої повноваження, коли деякі члени уряду обрані народними депутатами", - додав Зварич.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News