Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Незабаром росіянам розкажуть, як невдячні українці гноблять їх мову

Середа, 4 жовтня 2006, 16:07

Знімальна група інформаційної програми "Час" російського телевізійного каналу "Перший канал" має намір вивчити ситуацію з функціонуванням російської мови в Івано-Франківську.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Івано-Франківськом міській раді в середу.

Знімальна група російського телеканалу у вівторок увечері, 3 жовтня, прибула до Івано-Франківська.

У середу журналісти планують зустрітися з депутатами попереднього скликання Івано-Франківської міськради, які ухвалил програму функціонування української мови у місті на 2004-2007 роки.

У програмі зйомок російських журналістів - зустріч з головою Івано-Франківського російського товариства Олександром Волковим, відвідування російськомовної школи №3 і розмови на вулицях з жителями міста.

Івано-Франківська міська рада 4-го скликання 9 червня 2004 року ухвалила рішення "Про твердження програми розвитку і функціонування української мови в Івано-Франківську на 2004-2006 роки".

У вересні МЗС Росії виступило із заявою про те, що Москва не має наміру більше ігнорувати випадки дискримінації російської мови в Україні.

"Але особливо не дають спокою російській мові місцева влада деяких західних регіонів України. "Закручування гайок" щодо російської мови торкається тут не тільки традиційної сфери офіційного спілкування, але й побутового", - йдеться в документі.

У ньому відзначається, що так, наприклад, в Івано-Франківську, відповідно до виданого міською владою розпорядження, відтепер заборонено говорити російською мовою на всій території навчальних закладів, не дозволяється проводити масові заходи російською мовою і навіть розклеювати оголошення російською мовою у громадських місцях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування