Пинзеник: повертаючи ПДВ лише "своїм", уряд б'є по економіці

Четвер, 5 жовтня 2006, 14:51

Останні два місяці чітко прослідковується тенденція значного зниження відшкодування податку на додану вартість підприємствам в цілому по Україні та збільшення понад плану повернення ПДВ з бюджету бізнес-структурам декількох областей, насамперед Донецької.

Про це сказав 5 жовтня на прес-конференції в Києві екс-міністр фінансів, голова партії "Реформи і порядок" Віктор Пинзеник, аналізуючи результати двомісячної діяльності нового уряду.

Він наголосив, що за серпень і вересень поточного року спостерігається найнижчий рівень відшкодування ПДВ - 75,3% до плану, тоді як у січні-липні 2006 року підприємцям було відшкодовано 94,2% від запланованого.

Разом з тим, підкреслив екс-міністр фінансів, "різко посилилася регіональна диференціація відшкодування ПДВ – чітко проявляється поділ підприємницьких кіл на "своїх" і "чужих".

"Половина (!) бюджетного відшкодування направлена бізнес-структурам Донецької області, хоча частка її у експорті складає лише 22%", - підкреслив екс-міністр фінансів.

"Неповне та несвоєчасне повернення підприємцям податку на додану вартість наносить серйозного удару по вітчизняній економіці, по усіх підприємствах України, що не наближені до правлячих кіл", - зауважив Пинзеник.

Економічна Правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...