ЮЩЕНКО ПОГРОЖУЄ НАКЛАСТИ ВЕТО НА ЗАКОН ПРО ДЕРЖБЮДЖЕТ

П'ятниця, 6 жовтня 2006, 12:21

Президент Віктор Ющенко звернувся до Кабінету міністрів з проханням доопрацювати державний бюджет на 2007 рік, врахувавши пропозиції голови держави, інакше він буде змушений накласти вето на закон про бюджет.

Про це йдеться в листі президента до керівника уряду Віктора Януковича, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами президента, ґрунтовний аналіз засвідчує, що проект документа не містить чіткої стратегії досягнення проголошених цілей, а в окремих випадках суперечить задекларованим пріоритетам уряду стосовно бюджетної політики на 2007 рік.

У своєму зверненні Ющенко просить Кабмін під час подальшої роботи над проектом бюджету забезпечити фінансування соціальних видатків на рівні, не нижчому 2006 року.

Також президент просить посилити державну підтримку найбільш соціально вразливих верств населення, розширити державну підтримку інноваційної діяльності та виробництва високотехнологічної продукції, істотно збільшивши фінансування інноваційних проектів.

Серед пропозицій Ющенка - забезпечення прозорості та розподіл бюджетних інвестиційних видатків та ефективність їх використання безпосередньо через конкретні регіональні програми і проекти, розширення дохідної бази держбюджету, не допустивши відновлення необгрунтованих і невиправданих пільг ВЕЗ і ТПР.

"Скоротити зустрічні бюджетні потоки, дотаційність місцевих бюджетів, вдосконаливши міжбюджетні відносини та нормативи розподілу бюджетних коштів, забезпечити максимальну прозорість у розподілі та використанні бюджетних ресурсів і мінімальне "ручне управління" коштами", - зазначається у листі.

"Визначити безпосередньо в проекті закону "Про державний бюджет на 2007 рік" розподіл усіх субвенцій між регіонами", - підкреслив президент.

Також він просить забезпечити відкритість і максимальну ефективність приватизаційних процесів, розширити перелік інвестиційно привабливих об'єктів приватизації, прискоривши підготовку їх до продажу, істотно розширити державну підтримку розвитку малого і середнього бізнесу.

Серед пропозицій - збільшити фінансування Збройних Сил України, оборонно-безпекового комплексу та пріоритетних програм сфери охорони здоров'я, культури, не допустити компенсації можливих недонадходжень коштів від приватизації додатковими борговими зобов'язаннями.

"Переконаний, що реалізація у проекті бюджету цих напрямків державної політики дасть змогу забезпечити національну безпеку країни та захистити конституційні гарантії українських громадян", – відзначив президент, додавши, що якщо ці положення не будуть враховані, він буде змушений скористатися правом вето щодо закону про бюджет.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування