Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз переконує Європу, що у неї галюцинації

Четвер, 1 березня 2007, 11:30

Парламентська Асамблея Ради Європи занепокоєна конституційною кризою в Україні.

Про це співдоповідач комітету ПАРЄ з питань дотримання обов'язків та зобов'язань державами – членами Ради Європи Ханне Северінсен сказала під час зустрічі з головою Верховної Ради Олександром Морозом, повідомляє УНІАН.

За словами Северінсен, "нас непокоїть конституційна криза в Україні, оскільки вона може завдати шкоди юридичній системі".

Прес-секретар голови ВР Вікторія Шведова повідомила, що Мороз, у свою чергу, поінформував Северінсен про перебіг конституційної реформи, наголосивши, що в Україні "немає ніякої конституційної кризи".

Він також зазначив, що парламент створив тимчасову спеціальну комісію відповідно до Конституції і регламенту, яка готуватиме низку законопроектів про приведення у відповідність до Конституції правових відносин в усіх сферах.

За словами голови ВР, процедура роботи цієї комісії передбачає залучення представників усіх зацікавлених сторін, в тому числі секретаріату президента, уряду і громадськості.

Мороз також висловив сподівання, що "круглий стіл", який підтримується президентом, Верховною Радою і урядом, дозволить зняти "нашарування деструктивного змісту".

Він зазначив, що через два-три місяці будуть зняті усі спекуляції навколо Конституції і ситуація нормалізується.

Крім того, Мороз повідомив, що наразі відбувається приведення у відповідність до Конституції взаємовідносин у структурах влади.

"Кінцева мета, яку ми ставимо перед собою, - це європейська модель управління зі збільшенням повноважень органів місцевого самоврядування", - наголосив голова ВР.

Під час зустрічі Северінсен також повідомила, що у жовтні ПАРЄ розглядатиме питання про продовження або припинення моніторингу щодо України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...