Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичі розробили план дій, якщо Ющенко розжене Раду

Субота, 3 березня 2007, 14:45

Заступник голови фракції Партії регіонів Василь Кисельов пропонує парламенту в невідкладному порядку зібратися на спеціальне пленарне засідання у разі оприлюднення указу президента щодо призначення позачергових парламентських виборів.

Про це йдеться у проекті постанови "Про деякі питання організації роботи Верховної Ради України", внесеному Кисельовим і зареєстрованому у парламенті 2 березня.

Проектом передбачається, що голова Верховної Ради має забезпечити негайне інформування народних депутатів про час і місце проведення спеціального засідання. Крім того, пропонується включити до порядку денного спеціального пленарного засідання питання про одночасне проведення виборів до Верховної Ради і президента.

У пояснювальній записці до проекту постанови Кисельов наголошує, що сьогодні цілком очевидне небажання президента Віктора Ющенка визнати зміни до Конституції, які набрали чинності 1 січня 2006 року, та намагання будь-якою ціною відмінити конституційну реформу.

На думку депутата, політична криза в Україні створена також намаганнями лідерів фракції БЮТ та членів фракції "Наша Україна" у Верховній Раді уникнути відповідальності за зловживання у корпорації "Єдині енергетичні системи України" та українському газоресурсному консорціумі, за зловживання на сотні мільйонів в НАК "Нафтогаз України", за створення тарифної кризи та нецільове використання коштів від продажу "Криворіжсталі".

"Допомогти їм у цьому можуть тільки дострокові вибори до Верховної Ради. Тому що згідно з діючим виборчим законодавством на період підготовки та проведення виборів забороняється здійснювати будь-які перевірки щодо кандидатів, задіяних у виборчому процесі. Але доки працює антикризова коаліція в Верховній Раді, президенту Ющенку не вдасться втілити в життя свої наміри, а лідерам опозиції уникнути відповідальності", - говориться в пояснювальній записці.

На думку Кисельова, підтримку президентом створення об’єднаної опозиції у Верховній Раді можна розцінювати лише як спробу глави держави отримати за допомогою об’єднання демократичних сил умови для узурпації державної влади в Україні.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування