Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Британці самі заплуталися, чи потрібна Європі Україна

Понеділок, 5 березня 2007, 10:50

Британські експерти по-різному оцінюють перспективу членства України в ЄС.

Так, британський оглядач Марк Ковелл, скептично дивиться на переговори про посилену угоду між ЄС та Україною, бо, на його думку, цей документ буде "простою формальністю".

При цьому Ковелл послався на досвід інших країн, що не є членами Євросоюзу.

“Коли розглядати європейські перспективи України, треба брати до уваги дві речі. По-перше, британський загал втомився від останньої хвилі розширення... Може знадобитися кілька десятиріч, аби "перетравити” цей розвиток подій. Тож я боюся, що значної суспільної підтримки для членства України в ЄС не можна чекати, що б не думав із цієї проблеми британський уряд”, - сказав він.

Ковелл також зазначив, що будь-яка посилена угода з Україною, якою б не була її конкретна назва, навряд чи щось змінить для простих українців.

Наприклад, за його словами, навіть угода про асоційоване членство не гарантує можливості їздити до ЄС без віз.

Водночас депутат парламенту від правлячої Лейбористської партії, глава українсько-британської міжпарламентської групи Джон Ґроґан заявляє, що британський уряд – один із найбільш прихильних до України урядів в ЄС.

"Спілкуючись з міністрами, я розумію, що вони хотіли б, аби угода Україна-ЄС пішла трошки далі й більш заохотила Україну в плані членства в Європейському союзі. Але цей шлях має бути поетапним. Наступний великий етап для України – членство в СОТ”, - зазначив він, повідомляє "Німецька хвиля".

На його думку, на зміст переговорного мандату ЄС з Україною не вплине гальмування нинішнім українським урядом процесу набуття членства в НАТО.

“Я не думаю, що це вплинуло. В ЄС є члени, що не входять до НАТО, наприклад, Ірландія. Також є кандидати в члени ЄС, як от Хорватія, яку можна цілком уявити повноправним членом перш, ніж вона вступить до НАТО. Для України це – дискусійне питання. Тож це – справа України, до якої організації вступати раніше. З моїх спостережень, в Україні більшою є підтримка членства в ЄС”, - сказав Ґроґан .

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...