Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Команда Януковича підготувала плацдарм для рейдерства?

Понеділок, 5 березня 2007, 11:57

Член фракції БЮТ Андрій Портнов вважає, що в урядовому законопроекті про акціонерні товариства закладено фундамент для прямого переділу власності в Україні.

"Урядовий законопроект однозначно спрямований на переділ власності, на захоплення деяких підприємств нафтогазової сфери, на перерозподіл фінансових потоків", - сказав він в інтерв'ю журналу "Профіль".

"Фактично, борючись у такий спосіб з рейдерством, уряд закладає для себе зрозумілу схему цього ж явища", - вважає Портнов.

Депутат відзначив відсутність визначення поняття "рейдерство": "Рейдерство стало модним словом. Але можу вам твердо сказати, що рейдерством займаються всі основні борці з рейдерством".

"Я дивлюся іноді на деяких "борців" на нарадах і думаю: усі роблять розумні обличчя, а в реальному житті ми всі знаємо, хто чим займається", - додав він.

На зауваження, що його називають одним із найбільших рейдерів на ринку, Портнов пожартував: "Моя жива вага - 90 кілограм. Так, мабуть, я найбільший".

На питання про закони, необхідні сьогодні для зменшення рейдерства, Портнов розповів про вже прийняті: "Перший - це зміни юрисдикції по корпоративних спорах".

"Тепер корпоративні спори будуть розглядатися судами за місцезнаходженням підприємств, щоб не було, як раніше, 10-20 рішень судів різних юрисдикцій з усієї країни", - зазначив депутат.

"Дані спори будуть розглядати тільки господарські суди. Суди загальної юрисдикції вже позбавлені функції розглядати корпоративні конфлікти. Це ще в більшій мірі захищає підприємства від можливих захоплень", - додав він.

Також Портнов розповів про ще один внесений закон, "який заборонить всім українським судам виносити рішення, що не дозволяють проводити збори акціонерів".

"Якщо хто-небудь приносить з голопупинського суду рішення про заборону проводити збори акціонерів, то таким чином руйнується робота підприємства", - вважає депутат.

"Ми виходимо з того, що якщо хтось не погоджується з рішеннями, прийнятими на зборах, нехай оскаржує їх у суді по факту. Після того, як такі збори відбулися. А підприємство нехай продовжує працювати і розвиватися", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування